Warum unbedingt österreichisches Rindfleisch?

Dlaczego koniecznie austriacka wołowina?

Benjamin Jacobs
"Moglibyśmy teraz podać kilka bardzo krótkich, prostych odpowiedzi na to często zadawane pytanie. Na przykład, ponieważ austriacka wołowina jest czasami najlepsza. Również dlatego, że wiemy, jakie niemal rajskie siedliska bydła są dostępne i wykorzystywane. Oczywiście także dlatego, że jesteśmy austriacką firmą i chcemy pozyskiwać surowiec z Austrii. Ale to wszystko są raczej subiektywne powody. Dlatego oto kilka faktów, które wyjaśniają, dlaczego austriacka wołowina jest pierwszym wyborem dla Simple Jerky:"

  • Średni austriacki rolnik ma tylko 31,6 krów.
  • W Austrii jest około 2 milionów krów.
  • Tylko 5% farm bydła ma więcej niż 100 krów.
  • W Austrii jest 61 765 farm bydła.
  • 60% wykorzystywanej w Austrii powierzchni użytków rolnych to pastwiska/łąki.
  • 2/3 z 165 000 austriackich gospodarstw rolnych znajduje się w Alpach.
A oto dwa najważniejsze powody dla nas:

  • "Austriackie prawo ochrony zwierząt uznawane jest za najsurowsze prawo UE."
  • Użycie hormonów wzrostu i antybiotyków jako środka zapobiegawczego w paszach jest zabronione.
    (Źródło: www.aac.or.at)
Średni rozmiar przedsiębiorstw w dużej mierze wyklucza hodowlę przemysłową.W porównaniu międzynarodowym hodowla bydła w Austrii ma małą strukturę. Głównie w obszarze Alp dieta zwierząt opiera się na trawie, siana i kiszonki. Antybiotyki i pasze treściwe są zabronione. Wystarczające pastwiska zapewniają idealne warunki życia, które są również wykorzystywane. To wszystko jest dla nas wystarczającym powodem, aby pozostać przy austriackim mięsie.
Powrót do bloga